Benvinguts/des al meu bloc!!!!

dijous, 9 de juny del 2011

Presentacions online i divertides: Prezi

Si no coneixeu Prezi, us direm que es tracta d’un servei innovador que no fa servir el sistema de diaporama que utilitzen altres programes  de presentacions coneguts, però permet crear presentacions a la web totalment diferents a les que estem acostumats.
En la majoria dels programes de presentació, la creació està molt estructurada, creeu les diapositives i les col·loqueu una darrera de les altres.
Prezi crea la presentació a partir d’un sol espai o mur. En aquest espai podreu disposar text, imatges, vídeos... Només haureu de col·locar els diferents elements sobre el mur. En aquesta fase no cal que us preocupeu de la seva estructura. Sol quan tingueu tots els elements disposats sobre l’espai serà el moment d’associar els diferents objectes entre ells.
No cal preocupar-se per la manca d’espai, Prezi funciona amb una sèrie de zooms d’entrada i sortida que permet crear presentacions molt complertes.
Prezi ofereix algunes plantilles per facilitar la creació de la vostra presentació.
Aquí teniu una guia:

Si ho veieu complicat això de provar-ho, feu el següent i ja veureu els resultats:
  • Agafa alguns alumnes espavilats de la teva classe, dos o  tres, i els hi ensenyes una presentació.
  • Els hi dius que no tens  temps per saber com funciona o bé que ho trobes molt complicat;  i els animes a que ho provin ells pel seu compte i investigar com funciona, perquè després ells, ho haurien d'ensenyar a la resta de la classe.
  • Al dia següent, no vaig haver d'esperar gaire, ja sabien fer-ho funcionar i a la següent sessió d'informàtica tota la classe va estar provant-ho, gràcies a les explicacions d'aquests alumnes. No us podeu arribar a imaginar la facilitat que tenen per aprendre-ho!
  • Després va entrar la meva part més didàctica, i van realitzar un treball per grups,  aquí podeu veure el resultat d'un d'ells: